Hieronder vindt u de tekst van de advertentie voor de Pionier bij Overschie Stroomt (een samenwerking van de Protestantse Gemeente Overschie en de Nederlands Gereformeerde Kerk van Rotterdam Overschie)

 

 

Rotterdam-Overschie zoekt een verbindende pionier!

20 uur p.w.

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep enthousiaste christenen, die hart hebben voor de wijk Overschie. Wij zijn vanuit twee kerken met andere christenen die in de wijk wonen begonnen met pionieren. Overschie is een heel diverse wijk met de nodige sociale vragen en ook voor de kerken zijn er uitdagingen. Onze hoop is dat er een nieuwe christelijke gemeenschap kan ontstaan die tot zegen wil zijn voor Overschie. Ons uitgangspunt is dat iedereen waardevol is en kan bijdragen. We willen luisteren naar de mensen maar ze ook uitdagen om mee te bouwen.

We werken vanuit ons geloof en willen dat praktisch gestalte geven. Zo mogen wij van Jezus leren om met Gods ogen naar de mensen om ons heen te kijken. Naar mensen luisteren en hen dienen, zodat Gods liefde zichtbaar wordt.

Wie zoeken wij?
We zoeken een verbindende professional-pionier die zich wil inzetten vanuit het geloof in Jezus Christus. We zoeken iemand die minimaal 3 jaar met ons het avontuur wil aangaan en geïnspireerd is om op zoek te gaan naar wat mensen in Overschie nodig hebben. Je weet dat pionieren begint met een kleine steen in de vijver. Je vindt het een fantastische uitdaging om bewegingen op gang te brengen.
Onze ideale pionier heeft daarnaast de volgende eigenschappen:
●  Een diaconaal-missionair hart;
●  Een creatieve geest en een lange termijn visie;
●  Je bent verbonden met kerk, samenleving en natuurlijk Overschie;
●  Je kan verbindend werken met iedereen die betrokken is.

Wat ga je doen?
Je gaat i.s.m. het pioniersteam de pioniersplek in Overschie op de kaart zetten! Daarbij werken we samen met andere organisaties in de wijk. Je initieert, coördineert en organiseert activiteiten die aansluiten bij de behoeften van de wijkbewoners. Je geeft met je activiteiten handen en voeten aan het Woord van God. Je zoekt daarbij naar de kracht van mensen en laat hen ervaren hoe het licht van God mensen optilt. Ook heb je een belangrijke rol in de interne en externe communicatie bij de werving van nieuwe vrijwilligers.

Functie-eisen
●  Je beschikt over een theologische en of andere relevante HBO opleiding.
●  Je bent belijdend lid en betrokken bij een protestantse kerkgemeenschap.
●  Je hebt relevante kennis van en/of ervaring met pionieren of ander missionair werk.
●  Je kunt communiceren, organiseren, coördineren en netwerken.
●  Je kunt proactief en zelfstandig werken in een projectmatige setting
●  Je bent gewend te werken met budgetten.
●  Je bent samenwerkingsgericht, in staat tot creëren van draagvlak, kunt vertrouwen winnen en mensen inspireren
Ook als deze vacature je belangstelling heeft maar je niet aan alle functie-eisen voldoet, word je van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Salariëring en arbeidsvoorwaarden
Je komt in dienst bij de IZB die een detacheringsovereenkomst heeft met het bestuur van de Pioniersplek in Overschie. Een assessment kan een onderdeel zijn van de procedure. De salariëring is conform de arbeidsvoorwaardenregeling PKN 2022-A per 1 januari 2022. De functie is ingedeeld in schaal 9 (€ 2.638,09 - € 3834,67 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Informatie over secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantie, verlof, pensioen en reiskosten lees je op: www.protestantsekerk.nl/thema/arbeidsvoorwaarden- kerkelijk-medewerkers. Je krijgt een contract voor 1 jaar met de intentie van verlenging.

Procedure en contactinformatie
Nadere informatie over de procedure en inhoud van de functie kun je krijgen bij Joop van 't Hof, predikant van de Bethelkerk, tel. 06 20511531.
Je sollicitatie met CV kun je mailen naar overschiestroomt@gmail.com Je wordt verzocht dit uiterlijk 9 juni 2022 te doen.

page2image26069248 page2image26071168